Internationaal Boogie Woogie Festival 2005Op 30 april 2005 vond het Internationale Boogie Woogie Festival Holland plaats in de Hotels van Oranje
te Noordwijk. Deze tweede editie van het festival was wederom uitverkocht.

Hieronder kunt u uitgebreid terugblikken op het festival 2005.
Programmering 2005
Foto impressie 2005
Het festival in de pers - televisie 2005
Het festival in de pers - radio / geschreven pers 2005
DVD 2005
Sponsors 2005
Donateurs 2005
Gastenboek

 

FOTO IMPRESSIE

Hieronder vindt u foto impressies van achtereenvolgens de Opening, de Sponsor- en Donateuravond, Festivalavond, Afterparty, Backstage. Foto's: Wim Flohr, Wim de Boevere en Martijn Schok.OPENING (buitenprogramma)


De opening van het festival was een groot succes. Bij het klinken van de eerste boogie woogie noten, trokken de wolken weg en verscheen een heerlijke zon op de boulevard aan zee.

Bij aankomst werden de gasten en bezoekers van het festival 's middags al getrakteerd op een swingende ontvangst. Op 2 locaties was er live muziek, door de pianisten Jeroen Sweers (met zijn Boogie Woogie Band) en Dirk Jan Vennik met drummer Maarten Kruijswijk.

De optredens werden aangevuld met swingende Boogie Woogie dans door Swing Club Boogie World uit Amsterdam en door tapdanser Jelly uit Parijs. Hieronder vindt u een foto impressie van het middagprogramma.


De sponsor- en donateuravond

Traditiegetrouw vindt op de vooravond van het festival de besloten sponsor- en donateuravond plaats, toegankelijk voor sponsors en donateurs van het festival. Ook dit jaar wederom een swingende en gezellige avond waarop de pianisten alvast een voorproefje gaven in de Imperial Bar van het hotel.

Ook Swing Club Boogie World gaf een swingende dans show, en als verassing klommen aan het einde van de avond alle aanwezige pianisten op het podium. Een geslaagde sponsor- en donateuravond...!

Het organiserende Team: v.l.n.r. Diana Doorn, Dick Doorn, Greta Holtrop, Martijn Schok


De festivalavond


De afterparty


Na afloop van de festivalavond bezochten vele bezoekers de swingende afterparty in de bar van het hotel.

Iedere festivalpianist deed mee. Ook Guest of Honour Pia Beck gaf nog een geweldige blues ten gehore samen met medeorganisotor van het festival Martijn Schok. De pianisten werden op drums begeleid door drummer Thijs Verwer en bassist (!) Jan Flubacher. Het Boogie Woogie feest duurde tot 05:00 uur 's ochtends...!

Er werd gedanst, getapt (dans), getapt (bier), gepraat over het festival en bovenal naar de muziek geluisterd van de muzikanten die er maar geen genoeg van kregen. Hieronder vindt u een foto impressie.Backstage foto's


Naast veel werk achter de schermen, was het ook een feest om het festival te organiseren. Hieronder vindt u een aantal backstage foto's.