INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND 2008


Fotoimpressie
Sponsors
Donateurs
Programma
Lokatie
Masterclass
Pers
Gastenboek
Gratis Nieuwsbrief

Hierbij willen wij u bedanken voor de vele lovende reacties die wij van u mogen ontvangen over het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2008. Het festival op 8 maart 2008 was volledig uitverkocht.

Voor het gastenboek van het festival kunt u hier clicken. Binnenkort vindt u hier foto's van het festival.

Het volgende festival vindt plaats op zaterdag 7 maart 2009 in hotel/congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo.

Met vriendelijke groet,

Martijn Schok, Greta Holtrop, Dick Doorn, Diana Doorn
STICHTING BOOGIE PROMOTIONS HOLLAND


Henry Butler (piano/zang, New Orleans, USA)

Masterclass

Op zaterdagmiddag 8 maart 2008 voorafgaande aan de festival avond, vindt er een Piano Masterclass én een Masterclass Boogie Woogie Dans plaats in het hotel. U kunt kiezen voor alleen de Piano Masterclass, alleen de Dans Masterclass, of voor beiden.

Voor info en aanmelding zie hieronder...

Piano Masterclass

Op zaterdagmiddag 8 maart 2008, voorafgaande aan de festival avond, organiseert de Stichting Boogie Promotions Holland een Piano Masterclass door pianolegende Henry Butler (New Orleans, USA).

Tijdens de Masterclass zal Henry aan de piano zitten en onder andere vertellen over New Orleans Boogie Piano en over zijn ervaringen op het gebied van piano. Butler vertegenwoordigt de huidige generatie van de vele beroemde pianisten die de muziekstad New Orleans heeft voortgebracht, zoals Professor Longhair, Fats Domino en Dr. John.

De Piano Masterclass
is voor iedereen toegankelijk, en primair bedoeld voor liefhebbers, fans en pianisten (professionals en amateurs). En voor mensen die meer willen weten over de visie en achtergronden van Henry Butler ten aanzien het pianospel.

De Piano Masterclass vindt plaats in de Burggraafzaal van hotel/congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo, op zaterdag 8 maart 2008, tussen 14:30 en 15:30 uur voorafgaande aan de festival avond.

Aanmelding is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang van de Masterclass.

U kunt zich voor de Piano Masterclass aanmelden
door hier te clicken. Vervolgens ontvangt u een bevestiging per e-mail.

 


Legende Henry Butler (piano/zang, New Orleans, USA)


De piano masterclass in 2007
door Bob Seeley (Detroit, USA)
(foto: Wim de Boevere)

Om u aan te melden voor de Piano Masterclass, kunt u hier clicken.


Masterclass Boogie Woogie Dans door SWING CLUB BOOGIE WORLD

- ook mogelijk indien u geen danspartner heeft...! -


Op zaterdagmiddag 8 maart 2008, voorafgaande aan de festival avond, organiseert de Stichting Boogie Promotions Holland een Masterclass Boogie Woogie Dans.

Deze Masterclass is geschikt voor beginners en gevorderden en zal worden verzorgd door meervoudig Nederlands kampioenen boogie woogie dansen, Dave en Mascha Nieuwenburg. Dave is onder meer technisch directeur boogie wedstrijddansen van de NRRA (Nederlandse vereniging voor Rock & Roll, Boogie Woogie, Swing en Acrobatische dansen).

Tijdens de Masterclass Boogie Woogie Dans zullen Dave en Mascha uitleg geven over Boogie Woogie dansen. Daarbij besteden zij aandacht aan de twee vormen "slow en fast" boogie, interpretatie van de muziek en geven zij inzicht in de techniek van het leiden van de dans. Ook geven zij aan de deelnemers een swingbasis zodat aan het einde van de Masterclass iedereen een stukje kan Boogie dansen.

De Masterclass vindt plaats in hotel/congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo, op zaterdag 8 maart 2008, tussen 12:00 en 13:30 uur, voorafgaande aan de festival avond.

Aanmelding is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang van de Masterclass.

U kunt zich voor de Masterclass Boogie Woogie Dans opgeven door hier te clicken.

 


Dave en Mascha Nieuwenburg
Masterclass Boogie Woogie Dancing in 2007
(fotos: Wim de Boevere)

Om u aan te melden voor de Masterclass Boogie Woogie Dans, kunt u hier clicken.