INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND 2009


Introductie
Programma
Kaartverkoop
Arrangement
Sponsors
Donateurs

Lokatie
Fotoimpressie
Masterclass
Pers
Gastenboek
Gratis Nieuwsbrief

Het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2009 vindt plaats op zaterdag 7 maart 2009 in Regardz Hotel Heerlickheijd van Ermelo. Het programma begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 0:30 uur.

VOOR KAARTVERKOOP INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND MET BIG JAY MCNEELY: bel 0341-56 85 85 of click hier...


Piano Masterclass (voor de Dans Workshop: zie onderaan...)

Op zaterdagmiddag 7 maart 2009 tussen 15:00 en 16:00 uur, voorafgaande aan de festival avond, organiseert de Stichting Boogie Promotions Holland een Piano Masterclass door Don 'Papadon' Washington (New York, USA). Tijdens de Masterclass zal Don 'Papadon' Washington aan de piano zitten en onder meer vertellen over boogie, blues, gospel en zijn visie en ervaringen daarover. Don speelde met groot succes tijdens het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2007 en 2008.

De Piano Masterclass is voor iedereen toegankelijk. Zowel voor boogie en pianoblues liefhebbers, fans en voor pianisten (beginners en gevorderden). En voor mensen die meer willen weten over de visie en achtergronden van Don 'Papadon' Washington ten aanzien van het pianospel.

De Piano Masterclass vindt plaats in de Landgraafzaal van Regardz Hotel Heerlickheijd van Ermelo, op zaterdag 7 maart 2009, tussen 15:00 en 16:00 uur voorafgaande aan de festival avond.

Aanmelding voor de Piano Masterclass is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang.

Om u aan te melden voor de Piano Masterclass, kunt u hier clicken...


EXTRA:
Jonge Talenten: Boogie Woogie en Blues Piano

Op zaterdagmiddag 7 maart 2009, aansluitend aan de Piano Masterclass, krijgt jong pianotalent de kans 1 of 2 boogie woogie, pianoblues of jazz nummers te spelen.

Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via deze link.

Bij een te groot aantal aanmeldingen zal de organisatie een selectie maken. Als je geselecteerd wordt om als Jong Talent op te treden dan kun je de Piano Masterclass van Don 'Papadon' Washington (USA) gratis bijwonen.

De optredens van de Jonge Talenten zijn alleen toegankelijk voor deelnemers van de Piano Masterclass.

EXTRA:
Open Podium: Boogie Woogie en Blues Piano

Deelnemers van de Piano Masterclass kunnen zich opgeven om 1 of 2 boogie woogie, pianoblues of jazz nummers te spelen tijdens het Open Podium na afloop van de Piano Masterclass.

Je kunt je aanmelden via deze link.

Bij een te groot aantal aanmeldingen zal de organisatie een selectie maken.

De optredens van de Jonge Talenten en het Open Podium zijn alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Piano Masterclass.

 


Don 'Papadon' Washington (piano/zang, New York, USA) verzorgt in 2009 de Piano Masterclass
(foto: Robert Joore)


Don 'Papadon' Washington (New York, USA)
Foto: Robert Joore

De piano masterclass in 2007
door Bob Seeley (Detroit, USA)
(foto: Wim de Boevere)


Dans Workshop: Swing Sessions!

Op zaterdagmiddag 7 maart 2009 tussen 13:30 en 14:30 uur, voorafgaande aan de festival avond, organiseert de Stichting Boogie Promotions Holland een Workshop Boogie Woogie Dans: Swing Sessions, door Dave en Mascha Nieuwenburg. Deelname is ook mogelijk zonder danspartner, zie onder.

De Dans Workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en wordt verzorgd door meervoudig Nederlands kampioenen boogie woogie dansen, Dave en Mascha. Zij dansen met hun Showteam Boogie World al vanaf de eerste editie op het Internationale Boogie Woogie Festival Holland (2004). Dave en Mascha hebben hun sporen ruimschoots verdiend als zowel boogie woogie dansers als trainers. Dave zette in de jaren '80 en '90 meerdere malen de Nederlandse titel op zijn naam en danste bijna alle internationale wedstrijden. In het verleden behaalde hij zelfs een 3e plaats op de Wereldkampioenschappen. Mascha heeft een Nederlandse titel op haar naam gezet in de hoogste klasse en internationaal heeft zij bewezen dat zij bij de absolute top behoort.

'Swing Sessions' zijn ontwikkeld door Dave en Mascha. Het bijzondere is dat deelname ook mogelijk is zonder danspartner, omdat er bij Swing Sessions individueel en toch gezamenlijk wordt gedanst. Een soort streetdance/linedance maar dan in de boogie woogie dans stijl en met actuele swingmuziek.

De Workshop Dans vindt plaats in de Landgraafzaal van Regardz Hotel Heerlickheijd van Ermelo, op zaterdag 7 maart 2009 , tussen 13:30 en 14:30 uur, voorafgaande aan de festival avond.

Aanmelding is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang van de Workshop

Om u aan te melden voor de Dans Workshop, kunt u hier clicken...

 


Dave en Mascha Nieuwenburg
Workshop Boogie Woogie Dancing in 2007
(fotos: Wim de Boevere)Het Internationale Boogie Woogie Festival
Holland wordt ondersteund door
het Prins Bernhard Cultuurfonds