NIEUWS


NIEUW! DVD Internationaal Boogie Woogie Festival Holland 2011

Een unieke DVD met 1 uur en 38 minuten live Boogie Woogie en Pianoblues. De verkoopprijs is € 30 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Met alle artiesten die optraden tijdens het festival in 2011:

- Ernest Lane (piano/vocals, USA), with Bill Ray (drums, USA),
- Mike Sanchez (piano/vocals, UK),
- James Thompson (alto saxophone/flute/vocals, USA)
- Stefano Franco (piano/vocals, I)
- Hannes Otahal (piano, AT)
- Han van Dam (piano, NL)
- Tineke Schoemaker (vocals, NL)
- Martijn Schok (piano, NL)
- Greta Holtrop (vocals, NL),
- Rinus Groeneveld (tenor saxophone, NL),
- Stephan Jankowski (guitar, NL),
- Maarten Kruijswijk (drums, NL),
- Hans Ruigrok (bass, NL).
- Guest: Chris Davidson (Tea Chest Bass, UK)
- Harlem Hoppers (dance, F)

Voor bestelinformatie, click hier...

 


Voor een impressie van de DVD 2011, klik hierboven..!Martijn Schok ontvangt Duitse Boogie Woogie Award "Pianist des Jahres"

Op 19 oktober 2013 ontving Martijn Schok de Duitse Boogie Woogie Award Pinetop: "Pianist des Jahres".

Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor Boogie Woogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens een uitverkocht en avondvullend programma in Bremen, waarbij het aanwezige publiek afkomstig was uit Duitsland, Nederland en aangrenzende landen.

"Ik ben verrast en zeer vereerd met deze prijs, te meer omdat in Duitsland zo veel top piano collega's actief zijn", liet Schok weten. "De Duitse boogie woogie piano scene is de grootste van Europa en is internationaal toonaangevend. Duitsland heeft een rijke boogie woogie historie en er zijn anno 2013 veel boogie woogie pianisten actief".

Schok heeft gedurende zijn piano carrière, die begon in 1992, met het merendeel van zijn Duitse collega's opgetreden. "Het zijn pianisten die ik allemaal fantastisch vind. Het gebeurt vaak dat we vierhandig spelen bij ontmoetingen op jazz- en bluesfestivals. Ik kijk er naar uit nog vele jaren verder te swingen", aldus Schok.

De Duitse boogie woogie organisatie Pinetop omschreef Schok’s spel als indrukwekkend en van het hoogste niveau. “Tot in het kleinste detail is zijn respect voor de originele Amerikaanse boogie woogie pioniers te horen”, aldus Thomas Aufermann. “Daarbij heeft zijn pianospel een enorme bandbreedte met een variatie naar aanverwante stijlen zoals blues, jumpblues en vroege rhythm ’n blues, en getuigt zijn speelwijze van een grote liefde voor deze muziek en kennis daarvan”, aldus de organisatie.
Tijdens de uitreiking benoemde Schok zijn grote inspiratiebron, de Amerikaanse pianist/zanger Little Willie Littlefield (Houston, Texas, 1931-2013), waar hij de laatste jaren intensief contact mee had en regelmatig het podium mee deelde: "Littlefield is een legende, hij maakte al opnames in 1949 en scoorde vele hits. Het is niet te omschrijven hoe leerzaam het voor mij is geweest met Willie samen te werken, maar bovenal veel plezier te hebben. Boogie woogie is happy music".

Nederland kent een groeiend publiek voor deze swingende jazz-pianostijl die verwant is aan de blues. Op 29 maart 2014 organiseert Stichting Boogie Promotions Holland voor de elfde achtereenvolgende keer het Heineken Internationaal Boogie & Blues Festival Holland. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de drie grootste boogie woogie en pianoblues festivals ter wereld. Naast vele internationale artiesten uit binnen- en buitenland treedt Schok zelf ook op met zijn Martijn Schok Boogie & Blues Band, bestaande uit zangeres Greta Holtrop, saxofonist Rinus Groeneveld, trompettist Eduardo Blanco, gitarist Stephan Jankowski, drummer Maarten Kruijswijk en bassist Hans Ruigrok. Het festival vindt plaats in Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo.

 

German Boogie Woogie Award Pinetop

Am Samstag, den 19. Oktober 2013, fand in Bremen die 3. feierliche Preisverleihung in den folgenden Kategorien statt:

• Pianist des Jahres: Martijn Schok
• Nachwuchspreis: Patrick Ziegler
• Blues-Pianist: Christian Rannenberg
• Boogie-Entertainer: Silvan Zingg
• Besondere Verdienste um den Boogie-Woogie: Hans W. Ewert und Manne Chicago
• Hall of Fame: Dr. Martin Pyrker und Hans-Georg Möller (postum)


Nieuwe live CD Internationaal Boogie Woogie Festival Holland 2012

Een unieke live CD met 77 minuten swingende live Boogie Woogie, Blues en Stride Piano. De verkoopprijs is € 17 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).


Met alle artiesten die optraden tijdens het festival in 2012:

- Lasse Jensen (piano, DK)
- Leon Blue (piano/zang, USA)
- Angela Brown (zang, USA)
- Christian Rannenberg (piano, D)
- Stefan Ulbricht (piano, D)
- Stephanie Trick (piano, USA)
- Martijn Schok (piano, NL)
- Greta Holtrop (zang, NL)
- Rinus Groeneveld (sax, NL)
- Stephan Jankowski (gitaar, NL)
- Maarten Kruijswijk (drums, NL)
- Hans Ruigrok (bas, NL)

Voor bestelinformatie, click hier...

 

Klik hierboven voor een impressie van de CD opnamen


CD produced by Stichting Boogie Promotions Holland
(P) + (C) 2013 - BPH 120317CD